Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningenfounded in 1614  -  top 100 university
EDU Support Blackboard Faculty Admin Progress Overig Groepenfunctionaliteit

Groepenfunctionaliteit

Voorheen was de groepenfunctionaliteit van Progress enkel te vinden in Portaal. Sinds 08-06-2020 is dit verplaatst naar ProgressNET. Functioneel houdt dit in dat het scherm Beheer > Intekenen > Extra > Beheer van DBD/SLD-selectiebestanden verdwijnt en dat deze groepen nu beheerd gaan worden via het scherm Beheer > Overig > Groepen > Groepen. Deze groepen zullen ook in de relevante ODS-tabellen verschijnen.

De geïmporteerde groepen hebben een gegenereerde code gekregen. Deze code kan vrij aangepast worden. Er is een type met code "DBD" toegevoegd voor deze groepen; ook dit type kan vrij aangepast of gesplitst worden, zolang het vinkje 'Bruikbaar in Portaal' maar aangevinkt blijft.

De "Groep maken"-knoppen onder sommige tabellen in het Portaal zijn blijven bestaan.


Creëren van Groepen

Stap 1: Navigeer naar Beheer > Overig > Groepen > Groepen

Stap 2: Klik op Toevoegen

Pas de instellingen van de groep naar je wensen aan. Klik op Bewaar als je tevreden bent. Je hebt nu een nieuwe lege groep aangemaakt, gefeliciteerd!

Stap 3: Deelnemers toevoegen

Klik op je reeds aangemaakte groep en scroll naar beneden om het deelnemer blok te zien. Klik hier op Toevoegen.

In het nieuwe blok dat opent kun je deelnemers aan de groep toevoegen. Je kunt bestaande groepen gebruiken maar ook handmatig studenten toevoegen. Het is handig om het klembord te gebruiken voor het toevoegen van deelnemers. Deze gebruik je door rechts bovenin het scherm op klembord te klikken en de gewenste studentennummers toe te voegen. Klik dan in het deelnemer blok op de tweede balk en selecteer FIlter op studentenklembord.

Als je tevreden bent met de selectie van deelnemers klik je op Bewaar. Je groep is nu klaar voor gebruik!

Last modified: 1 December 02:18 pm
In need of immediate support? 050 - 363 82 82
Follow EDU Supportfacebook instagram twitter youtube