Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningenfounded in 1614  -  top 100 university
EDU Support Brightspace Faculty Admin Blue​​ Rapporten Rapport aanmaken

Rapport aanmaken

Om een voorgaand rapport te kopiëren, wijs naar het pijl-icoontje en klik op ‘Copy’. Een nieuw rapport kan worden aangemaakt met de link ‘New Report’, deze link staat rechtsboven de lijst van rapporten.

Indien een bestaand rapport gekopieerd wordt, dan vraagt Blue of het rapport over hetzelfde project gemaakt moet worden, of over een ander project. Bij een nieuw rapport verschijnt direct een lijst van Blue-projecten.

Klik op ‘Select’ om een project te kiezen. Vervolgens moeten in stap 2 de instellingen voor het rapport worden opgegeven. In de onderstaande tabel volgt een verklaring van de meest belangrijke opties.

Optie

Beschrijving

Report Type

Drie mogelijke keuzes: Rollover, Individual en Group By. In een Rollover-rapport worden alle statistieken van alle subjects gecombineerd in één rapport. Met de keuze Individual zal Blue per subject één rapport aanmaken. Met de Group By-functie kunnen rapporten op basis van een andere variabele worden gemaakt. Voor cursusevaluaties volstaat de Individual-optie meestal. Voor surveys kan alleen een Individual-rapport worden aangemaakt.

Distributed

Vink deze optie aan indien het rapport automatisch naar bepaalde groepen verstuurd moet worden. Deze groepen moeten ‘Report View’-rechten hebben.

Break Down By Secondary Subject

Beschikbaar bij Individual-rapporten, niet voor surveys. Indien er in een evaluatie ook secondary subjects zijn geëvalueerd (bijv. docenten), dan kunnen rapporten met deze functie op dat niveau uitgesplitst worden, i.p.v. een rapport per primary subject (bijv. een cursus).

Export

Beschikbaar bij Rollover- en Group By-rapporten (niet voor surveys). Hiermee kan een export-rapport in CSV-formaat gebouwd worden.

Selecteer de juiste opties en klik op ‘Validate’ om het proces te vervolgen. Klik daarna op ‘Create’ om het rapport aan te maken.

Last modified: 2 December 01:56 pm
In need of immediate support? 050 - 363 82 82
Follow EDU Supportfacebook instagram twitter youtube