Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningenfounded in 1614  -  top 100 university
EDU Support Brightspace Faculty Admin Blue​​ Subject Evaluatie​ Subject view management

Subject view management

Subject view management is een taak die kan worden gegeven aan de coordinator van een vak. Deze taken kunnen zoals alle taken gevonden worden op het scherm [Tasks]>[Settings]. Het bijzondere aan deze taak is dat het eigenlijk geen taak is maar een 'privilege.' Dat betekent dat het niet een actie is om uit te voeren maar dat het de coordinator toegang verleent tot extra informatie over de evaluatie. Het doel van deze taak is het verhogen van de response rate door de coordinator zelf betrokken te maken bij de evaluatie.

 

Standaard weergave

De extra informatie die een coordinator ziet bestaat uit drie onderdelen: het medium, de timing en de response rate. Het medium zal vrijwel altijd online zijn. De timing is de periode dat de evaluatie ingevuld kan worden en de repons rate geeft het deel van de studenten aan dat de evaluatie al heeft ingevuld. Met de knop finalize kan de coordinator aangeven dat het 'managen voltooid is.'

 

Uitgebreide weergave

Dit basisscherm kan worden uitgebreid met extra functies. Deze functies zijn te vinden in het Project Management onder [Subject Management > Configuration]. Hier kan je onderaan instellen welke opties er beschikbaar zijn. Het interessants is hier de optie 'Response Details.' Door dit toe te voegen krijg je een overzicht van elke student en of hij of zij de evaluatie heeft ingevuld. Ook krijg je hier de optie om elke student die de evaluatie nog niet heeft ingevuld een nieuwe mail te sturen. Let wel op dat dit een beetje privacy gevoelig is.

 

Data aanpassen

Het is daarnaast ook nog mogelijk om de beschikbaarheid van de evaluatie te laten instellen door de coordinator. Dit kan worden gedaan in Project Management onder [Subject Management > Subject Info > kies je subject > Manage]. Daar kan je bij ‘Evaluation timing’ dan klikken op [Manual]. Als je deze instellingen kiest zal de coordinator een ‘start' en 'stop’ knop krijgen in het Subject View Management. Hiermee kan het invullen van de evalutie aan en uit worden gezet.

Herinneringen sturen namens de docent

Studenten met een Form Fill Out task ontvangen vanuit Blue mails met herinneringen om hun evaluatie in te vullen. Het is mogelijk om de naam van de verzender van deze mails aan te passen. Ook hier is het mogelijk om tags te gebruiken. Door bijvoorbeeld [R$FN] [R$LN] in te vullen, wordt de naam van de docent weergeven als verzender.

Dit kan ingesteld worden bij de instellingen van de form fill out task. Deze zijn te vinden in een project onder [Task > Settings]. Zoek in de lijst de taak ‘Form Fill Out' en klik op Edit. Hier vind je alle mails die gestuurd worden: de startmail, de 1e en de 2e herinnering. Bij alle drie staat bovenaan het veld ‘Sender Name’ dat ingevuld kan worden.

Last modified: 1 December 03:46 pm
In need of immediate support? 050 - 363 82 82
Follow EDU Supportfacebook instagram twitter youtube