Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningenfounded in 1614  -  top 100 university
EDU Support Brightspace Faculty Admin Blue​​ Subject Evaluatie​ Deelnemers selecteren

Deelnemers selecteren

Via het tabblad ‘Members’ kunnen deelnemers worden geselecteerd voor de evaluatie. Ieder subject kan één of meerdere deelnemers hebben. Bij een cursusevaluatie zijn ingeschreven studenten al bekend uit Progress. U kunt dan bij ‘Select Group’ voor ‘Students’ kiezen en vervolgens op ‘Populate’ klikken om de vakken automatisch te vullen met inschrijvingen. Indien ‘Automatic Update’ voor ‘Students’ is aangevinkt bij het aanmaken van het project, dan is ‘Populate’ niet nodig. Via de optie ‘Edit Members’ kunt u vervolgens per vak controleren welke inschrijvingen er zijn gekoppeld. Daar kunnen ook inschrijvingen handmatig worden toegevoegd of verwijderd.

Importeren

Voor een Subject Evaluatie kunnen deelnemers ook geïmporteerd worden met een CSV-bestand. Het CSV-bestand kan in Excel worden gemaakt. Het bestand moet de volgende ‘kolommen’ bevatten:

  • De volledige vakcode van het subject (SubjectID)

  • De naam van de groep, waarschijnlijk 'Students' (GroupCaption)

  • Het studentennummer van de student (MemberID)

Een rij in het CSV-bestand zou er dus bijvoorbeeld zo uitzien:

Het volledige CSV-bestand bestaat dus uit een lijst met studenten die op bovenstaande manier genoteerd zijn. Als u klaar bent met het opstellen van uw CSV bestand kunt u dit uploaden onder [Members > Export/Import] door onder het kopje 'Import' u bestand te uploaden. Vergeet niet het project hierna op te slaan!

Als u slechts voor één van de subject deelnemers wil toevoegen via de importeer functie kan het makkelijk zijn om eerst een export te downloaden van de reeds bestaande deelnemers. Dit doet u door op dezelfde pagina op de knop ‘Export Members' te klikken. In het bestand dat u dan download kunt u de nodige aanpassingen maken en dit vervolgens weer uploaden via de import functie. Let op dat u hierbij het vakje voor 'Replace Existing Members’ aanvinkt, zodat deelnemers niet dubbel vermeld worden.

Tip: Als u snel een groep studenten uit een bepaald vak in het CSV-bestand wil plakken, kunt u eerst een CSV export maken van de intekenen voor dit vak in ProgressWWW. Vervolgens kunt u uit dit bestand de juist kolommen kopiëren en plakken in het CSV-bestand voor Blue.

Let op: Blue ondersteunt alleen CSV-bestanden die met een komma gescheiden zijn. Wanneer u Nederlandse regio-instellingen gebruikt op uw PC, dan wordt een puntkomma als scheidingsteken gebruikt. Open het CSV-bestand met deelnemers eventueel achteraf in een tekst-editor, zoals Kladblok en vervang alle puntkomma’s in komma’s.

Een regel in het CSV zou er dus bijvoorbeeld zo uit moeten zien:

"LET1111.2020-2021-1A","Students","S1111111"

Last modified: 1 December 03:41 pm
In need of immediate support? 050 - 363 82 82
Follow EDU Supportfacebook instagram twitter youtube